15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Osman Babadağ’ın emekliye ayrılması ile Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nden Sakara Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Eyüp Pınarbaşı, Polis Başmüfettişi olarak merkeze çekildi.
Kimine göre sürpriz olarak değerlendirilen bu durum bazı çevreler tarafından beklenen bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
DEĞİŞİM YAPILAN LİSTE.
Sakarya yeni İl Emniyet Müdürümüz Sn. Fatih KAYA’nın Özgeçmişi ise şöyle :
1990 yılında Polis Akademisinden mezun olmuştur. Daha sonra, Hukuk Fakültesini bitirerek, TODAIE’de Kamu Yönetimi yüksek lisansı yapmıştır. Ankara, Iğdır, Konya ve Elâzığ İl Emniyet Müdürlüklerinde çeşitli rütbelerde çalışmıştır. Değişik meslek içi kurslara katılmış, bir çok eğitimde de eğitici olarak görev almıştır. Asayiş Dairesi Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte iken 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmiştir.
En Son Teftiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi olarak görev yaparken 20 Ocak 2015 tarihli kararname ile Bitlis İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır.